Małosolne na sucho – po rosyjsku

33
Fot. nat

Co potrzebujesz?
•1 kg ogórków gruntowych
•1 pełna łyżka soli
•4 średnie ząbki czosnku
•3 gałązki kopru do ogórków
•7-8 ziaren ziela angielskiego
•3 liście laurowe
•liść chrzanu
•woreczek na mrożonki

Co musisz zrobić?
•Umyj i oczyść ogórki.
•Przełóż je do miski i zalej zimną wodą.
• Pozostaw na 1 godzinę.
•Następnie osusz ogórki i odkrój końcówki.
•Wrzuć do woreczka wszystkie przyprawy wraz z ogórkami. Potrząśnij energicznie woreczkiem, aby wszystko się wymieszało i ogórki były pokryte przyprawami.
•Następnie ściśnij worek, aby pozbyć się powietrza i szczelnie go zamknij
•Włóż woreczek na 3-4 godz. do lodówki, a następnie odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 20 godzin.
•Woreczkiem należy od czasu do czasu potrząsnąć.
•Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. NAT

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

*