Mango i płatki na śniadanie

198
Fot. pk

Ten deser to nie tylko bomba witaminowa lecz przede wszystkim spora dawka energii na pierwszą część dnia. Możesz przygotować go wieczorem. Nie straci swoich walorów, a wiadomo, że rano cenna jest każda minuta.

Co będziesz potrzebował?
– dojrzałe mango
– 4 łyżki płatków jaglanych
– opcjonalnie odrobina jogurtu greckiego
– jakiś owoc do dekoracji, u mnie winogrono.

Co musisz zrobić?
Odkrój pasy owocu mango od pestki, tyle ile się da. Obierz je ze skórki, umieść w malakserze i dodaj płatki jaglane. Zblenduj.
Jeśli papka jest zbyt rzadka, dodaj więcej płatków. Przełóż do naczynia. Jeśli chcesz złagodzić smak, dodaj odrobinę jogurtu greckiego. Udekoruj owocem. pk

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

*