Sałatka z czerwonych i żółtych pomidorów

232
Fot. ama

Czego potrzebujesz?
– 300 gram drobnych pomidorów czerwonych i żółtych (najlepiej pół na pół)
– 1 ogórek małosolny
– jogurt typu greckiego
– szczypta dowolnej przyprawy (osobiście wybieram w saszetkach, do przyrządzania sosu na bazie jogurtu, ziołowo-koperkową
lub paprykową)

Co musisz zrobić?
Pomidory umyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę. Ogórek pokroić w drobną kosteczkę. Szczyptę przyprawy (lub więcej, można nawet całą saszetkę, jeśli ktoś woli bardziej intensywny smak i aromat) wymieszać z jogurtem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Można przyozdobić czymś zielonym.

Tym sposobem w prosty i szybki sposób przygotować możemy sałatkę będącą ciekawym dodatkiem np. do grillowych dań. ama

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

*