Zupa krem selerowo-ziemniaczana

246

Co będziesz potrzebował?
– korzeń selera plus trochę liści
– sporego ziemniaka
– cebulę
– oliwę
– sól i pieprz
– majeranek
– koperek lub natkę pietruszki do posypania

Co musisz zrobić?
Na oliwie zeszklij pokrojoną w grubą kostkę cebulę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Smaż chwilę, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj pokrojone, również w kostkę, selera i ziemniaka. Smaż kilka minut po czym zalej wrzątkiem. Dodaj pokrojone liście selera i gotuj do miękkości warzyw po czym użyj blendera i zmiksuj zupę, by przybrała postać kremu. Na talerzu posyp posiekanym koperkiem lub natką pietruszki. Możesz dodać ulubiony ser, jak na zdjęciu. pk

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

*