Jagnięcina to mięso na wyjątkowe okazje

Świeżą jagnięcinę można u nas kupić w punkcie uboju owiec i kóz w Kociugach (gm. Krzemieniewo) Fot. arch

Choć wigilia najczęściej wciąż jest postna to już w pozostałe świąteczne dni na stołach nie brakuje mięs. Niestety, większość stawia na wieprzowinę i drób, ewentualnie wołowinę. Zapominamy, że na rynku dostępne są też inne rodzaje mięs. Przykład? Jagnięcina, która wyróżnia się cennymi wartościami odżywczymi i jest jednym z najzdrowszych mięs.

– Jagnięcina jest wybitna. Ma bardzo delikatny, odrobinę mleczny smak, bo pochodzi przecież od młodych owieczek, które karmione są mlekiem matki. Szkoda, że w naszej kuchni wciąż jest niedoceniana – mówi Patryk Wróblewski, kucharz w restauracji Toscania we Włoszakowicach.

Dostęp do pełnej treści artykułu jest płatny

Aby wykupić dostęp do pełnej treści artykuły należy wybrać opcję AKTYWUJ. Jeśli posiadasz już kod dostępu, wybierz opcję ZALOGUJ. Więcej informacji w regulaminie.
Zaloguj się lub Wykup
Sprawdź Wykup
Anuluj

Wykup dostęp poprzez szybkie płatności DOTPAY.

Wykup dostęp poprzez SMS PREMIUM.

Aktywuj dostęp poprzez szybkie płatności DOTPAY (koszt 1,10 zł). Otrzymasz kod, który należy wpisać w pierwsze okno poniżej. Na koniec wciśnij "Odblokuj dostęp". Więcej informacji w regulaminie.
Kup kod
Odblokuj dostęp
Aktywuj dostęp poprzez SMS PREMIUM (koszt 1,23 zł brutto). Wyślij SMS o treści AP.OTO1 na numer 71068. Otrzymasz kod, który należy wpisać w pierwsze okno poniżej. Na koniec wciśnij "Odblokuj dostęp". Więcej informacji w regulaminie.
Odblokuj dostęp
Anuluj

Cały artykuł jest również dostępny w 50 numerze Panoramy Leszczyńskiej z 2018 roku. Zapraszamy do zakupu e-wydania:

AUTOR ARTYKUŁU: mach

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*