Małosolne na sucho – po rosyjsku

Fot. nat

Co potrzebujesz?
•1 kg ogórków gruntowych
•1 pełna łyżka soli
•4 średnie ząbki czosnku
•3 gałązki kopru do ogórków
•7-8 ziaren ziela angielskiego
•3 liście laurowe
•liść chrzanu
•woreczek na mrożonki

Co musisz zrobić?
•Umyj i oczyść ogórki.
•Przełóż je do miski i zalej zimną wodą.
• Pozostaw na 1 godzinę.
•Następnie osusz ogórki i odkrój końcówki.
•Wrzuć do woreczka wszystkie przyprawy wraz z ogórkami. Potrząśnij energicznie woreczkiem, aby wszystko się wymieszało i ogórki były pokryte przyprawami.
•Następnie ściśnij worek, aby pozbyć się powietrza i szczelnie go zamknij
•Włóż woreczek na 3-4 godz. do lodówki, a następnie odstaw w temperaturze pokojowej na ok. 20 godzin.
•Woreczkiem należy od czasu do czasu potrząsnąć.
•Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. NAT

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*